Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Një mësues majmun

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (vdiq. 1421)

Burimi: Nur alad-Darb (55 A)

Përgatiti: www.perlat-muslimane.com

Pyetje: Kur mësuesi ynë hyn në klasë, ai thotë: ”Paqja qoftë mbi majmunët! ”Nëse nuk e refuzojmë atë, ai na tregon lidhur me Freudin dhe se ne të gjithë pa dyshim e kemi prejardhjen nga majmunët. Mësuesi ynë gjithashtu vishet me rroba të gjata dhe ka flokë të gjata dhe thonjtë të gjatë. Si duhet të sillemi ndaj mësuesit tanë?

Përgjigje: Që ky njeri e pranon se ai është një majmun kjo është e miratuar. Pretendimi i tij se edhe të tjerët janë majmun, kjo refuzohet. Tashmë është bërë e qartë se është mosbesim që të besoshë se njeriu e ka prejardhjen nga majmuni. Kjo është përgënjeshtrim ndaj Kuranit dhe konsensusit të myslimanëve dhe të gjithë njerëzve. Ka dalur në sheh se kjo teori është e rremë dhe e gabuar.

Ky njeri nuk duhet të japë më mësim. Rektori i shkollës është i detyruar ta dërgojë rastin tek autoritetet në mënyrë që ai të largohet nga mësimdhënia. Ai duhet gjithashtu të kontrollohet jashtë shkollës në mënyrë që ai të mos i devijojë njerëzit. Nëse ai i kthehet të vërtetës atëher qëllimi është arritur. Kjo i përket mëshirës së Allahut mbi të dhe njerëzit. Përndryshe, shkatërrimi i tij duhet të rregullohet qoftë edhe me ekzekutimin e tij1.

Pyetje: Pra, është e lejuar për ta ekzekutuar atë në këtë rast?

Përgjigje: Po, në qoftë se nuk ka asnjë mënyrë tjetër për ta ndaluar dëmin e tij. Dëmi i tij është i madh kur ai e përgënjeshtron Kuranin. Nëse dëmi i tij mund të ndalohet vetëm në këtë mënyrë, sepse ky njeri thërret në ateizëm dhe mosbesim, është e detyrueshme për ta ekzekutuar atë. Sepse ai është një renegat dhe renegati duhet të ekzekutohet.

______________________________________________

1 https://www.perlatmuslimane.com/kush-i-zbaton-gjykimet-dhe-denimet-e-sheriatit/

Shpërndaje: