Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Një rrugë e qartë, megjithatë këto mospajtime

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Ligjërata: el-Istikamah ala Dinil-lah

Burimi: http://alfawzan.ws/allmohadrat?page=1

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com 

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Si i përgjigjemi atij që thotë:

“Si na la profeti (salAllahu alejhi ue selem) në një rrugë të qartë, ndërsa të gjitha këto mospajtime ekzistojnë në çështjet fetare?”

Përgjigje: Po, ai na ka lënë në rrugë të qartë me të cilën e dimë se çfarë është e drejtë dhe e gabuar në një mospajtim. Ne e marrim atë të saktën dhe e lëmë të gabuarën.

I dërguari (salAllahu alejhi ue selem) ka thënë:

“Do të lë diçka pas meje. Ju nuk do të devijoni pas vdekjes sime për derisa që ju përqendroheni në to; Librin e Allahut dhe Sunnetin tim.”

Shpërndaje: