Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Njëri predikon, një tjetër e falë namazin e xhumasë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Umdat-il-Fikh (13)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/umdah%20Fiqh-26-10-1434.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e vlefshme që një person të predikon ndërsa tjetri e falë namazin e xhumasë?

Përgjigje: Po. Lejohet që një të predikojë ndërsa tjetri të udhëheq namazin. Kjo është e padëmshme. Megjithatë, është më mirë që të dyja të bëhen nga një dhe i njëjti person. Është më mirë që një person të predikon dhe të falë namazin.

Shpërndaje: