Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Njohësi i njerëzve përmes një vize në letër

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Mukaddimati Ibn Ebi Zejd el-Kajrauani fil-Akidah (7)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/qir-14340205.mp3

Data e fetvas: 5/2-1434 18/12-2012

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Ka nga ata që pretendojnë se ata mund ta dinë personalitetin dhe sëmundjen që e ka një person vetëm duke shikuar në vizën që ai e vizaton në një letër. A duhet ti besohet personit që e pretendon këtë sepse kjo ka filluar të përhapet në telivizion?”

Përgjigje: ”Të gjitha këto janë thashetheme të pabaza dhe gënjeshtra. Nuk mund ta njohësh një njeri në qoftë se nuk i sheh veprimet e saj dhe nuk bënë biznes me të, e jo vetëm nga një vizë (në letër).”

Shpërndaje: