Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Njohja e kuptimit të shahadetit para konvertimit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 
Ligjërata: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Vehab (26)
Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tafsir%20ayat-03-08-1435-01.mp3
Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e mjaftueshëm për personin jo-arab që ta shqiptonë shahadetin apo duhet që shahadeti t’i shpjegohet atij?

Përgjigje: Shahadeti duhet t’i shpjegohet atij. A do ta shqipton atë pa e ditur se çfarë do të thotë? Si shqipton ai diçka që nuk e di se çfarë do të thotë? Ai duhet të besojë në kuptimin e tij, diçka që ai nuk mund ta bëjë përderisa ai nuk e di se çfarë do të thotë ai dhe para se t’i shpjegohet kuptimi i tij.

Shpërndaje: