Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Nuk do të bëhet dita e gjykimit derisa fjala Allah, Allah nuk do të thuhet më në tokë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: El-Munteka vëllimi 2, nr.83

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Një hadith tjetër; ”Nuk do të bëhet Dita e Gjykimit derisa fjala Allah, Allah nuk do të thuhet më në tokë.”

Nuk do të ndodhë Dita e Gjykimit vetëm se mbi njerëzit më të këqinj dhe mbi jobesimtarët. Ndërsa sa i përket besimtarëve, atyre do tu merren shpirtërat përpara se të ndodh kjo gjë.”

Çfarë do të thotë ky hadith: ”Ora (Dita e Gjykimit) nuk do të ndodhë derisa” fjala Allah, Allah! do të pushojë nga të përmendurit në tokë?

Përgjigje: Dita e Gjykimit nuk do të ndodhë përveçse mbi krijesat më të këqija, mbi kufarët. Sa për besimtarët, atyre do tu mirren shpirtrat para se të ndodhë kjo.”

Shpërndaje: