Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Nuk duhet kërkuar shtegdalje të ndaluara ose të urryera

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mukhtarat min Kitab I’lam-il-Muuakki’in, fq. 201

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Kurioziteti nr 39: Imam Ibnul-Kajimi (rahimehullah) ka thënë:

“Ai që i përgjigjet pyetjeve nuk duhët të kërkojë dhtegdalje të ndaluara ose të urryera. As nuk i lejohet që të kërkojë mendime të lejuara për njerëzit të cilëve ka dëshirë që t’u bëjë dobi. Nëse e bën këtë ai bëhet mëkatar dhe ndalohet që t’i përgjigjet pyetjeve.”1


1 I’alam-ul-Muuakki’in, fq. 499

Shpërndaje: