“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Nuk e bëri sa’in pas tavafit

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: el-Lika esh-Shehri (76 B)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një grua me menstruacione erdhi në Mekë për të kryer haxhin Kiran (umren dhe haxhin së bashku). Ditën para ditës së Arafatit ajo bëri sa’in mes Safas dhe Merues, pas së cilës ajo plotësoi veprimet e haxhit. Pasi ajo ishte pastruar nga menstracionet e saj ajo bëri tavaf rreth Qabes pa bërë sa’in përsëri. Cili është vendimi për veprimin e saj?

Përgjigje: Sa’i i saj është i pavlefshëm. Sa’i është një nga shtyllat e haxhit. Ajo nuk bëri sa’in pas tavafit. Pra, ajo duhet të shkojë në Mekë tani dhe ta bëjë sa’in. Ajo nuk duhet të mendoj se është liruar nga lirimi i dytë.

Shpërndaje: