“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Nuk e di, pyete dikë tjetër

Imam Abdullah bin Ahmed bin Hanbel (v. 290)
Meseil-ul-Imam Ahmed (3/1307)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

1822 – Unë shpesh e dëgjoja babain tim (imam Ahmedin) të thoshte kur i shtrohej një pyetje:

Nuk e di.

Do të thotë, çështje rreth të cilave ka mospajtime. Ai shpesh thoshte:

Pyete dikë tjetër.

Nëse pyetej se kë të pyesë, ai përgjigjej:

Pyesni dijetarët.

Ai mezi përmendte dikë me emër.

Shpërndaje: