Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Nuk është kusht që xhilbabi të jetë një pjesë e vetme apo dy pjesë

Burimi: “Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva”, nr 17/188

Ketful-Ez’haril-Mutenathirah ‘an Fetauel-Mer’etil-Muslimeh”, faqe. 686-689
Përgatiti:www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Çfarë kushte duhet të plotësoj xhilbabi[1] që të jetë veshje në përputhje me porositë e sheriatit islam? A është kusht që xhilbabi të jetë një veshje e vetme apo mund të ndahet në dy pjesë?”

Përgjigje: “Nuk është kusht nëse xhilbabi është një pjesë e vetme apo ndahet në dy pjesë, përderisa ai mbulon çdo gjë që duhet të mbulohet sipas Sheriatit.”

_________________________________

[1] Petk i cili mbulon trupin në tërësi, përveç fytyrës dhe duarve.

Shpërndaje: