“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Nuk i gurëzoi shtyllat me 13 Dhul-Hixheh

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (41)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighastah%20%20-%204%20-%201%20-%201437.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Çka detyrohet personit i cili nuk i gurëzoi shtyllat me 13 Dhul-Hixheh?

Përgjigjja: Ai është i detyruar që të ther kurban. Nëse ai nuk i gurëzoi tri shtyllat, ai duhet të ther kurban. Ose ai është në Mekë dhe ther kurban aty ose ai ia dërgon shumën dikujt në Mekë që e bënë atë në vend të tij.

Shpërndaje: