Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Nuk ka argument për lejimin e fotografive

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.sahab.net/forums/index.php?showtopic=125720 
Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Tek shumë njerëz ekziston një dyshim ku, ata thonë se shumë prej thirrësve të kësaj kohe që më parë ishin të bindur se fotografimi është i ndaluar, tani thonë se ai është i lejuar pa asnjë kufizim dhe asnjë kusht, pra, lejojnë fotografimin. Cili është shkaku i kësaj, Allahu ju begatoftë?

Përgjigje: Ne themi se, nuk ka argument nga fjalët e njerëzve, përveç në fjalët e të dërguarit të Allahut ﷺ. Kurse, ata që kundërshtojnë argumentin, nuk është provë valide, pa e marrë parasysh se a janë ata thirrës në fe apo dikush tjetër. Ne u kërkojmë atyre vetëm argumentin dhe asgjë më tepër.

Shpërndaje: