Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Nuk ka enashide (ilahi) fetare

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Çfarë është vendimi i enashideve (ilahive) fetare?”

Përgjigje: ”Nuk ka enashide fetare dhe Sufistët merren me to. Ata e adhurojnë Allahun (azza ue xhel) me enashide. Në vend që të kujtojnë Allahun dhe të thonë: ‘Subhanallah’, ‘La ilahe ilallah’ dhe ‘Allahu Ekber’, ata merren me enashid dhe këngë. Pra, Sufistët merren me enashide. Ne (Ehlus-Sunneti) s’kemi gjëra të tilla.”

Shpërndaje: