Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Nuk ka pranverë arabe

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.sahab.net/forums/index.php?showtopic=125352

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Çfarë mendoni për atë që sot quhet ‘pranvera arabe’?”

Përgjigje: ”Për Allahun, ne nuk kemi parë ndonjë pranverë. Ne kemi parë vetëm vrasje dhe sprova.

Kjo nuk është pranverë. Kjo është një epokë. Jobesimtarët e quajnë pranverë. Myslimanët nuk e quajnë atë ‘pranverë’, por e quajnë atë ‘sprovë dhe sherr.’

Është e vërtetë se kjo është pranvera e jobesimtarëve sepse ata i dëmtojnë myslimanët me të. Ata janë të kënaqur nga ajo që dëmton myslimanët. Ata janë të kënaqur nga kjo. Andaj kjo është pranvera e tyre.”

Shpërndaje: