Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Nuk ka shtet Islam pa shtëpi Islame

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Ne nuk duhet të mendojmë tani se si t’i largojmë jehudët në këtë kohë nga Palestina. Jo, ne duhet të mendojmë tani se si kur jemi në gjendje të shpallim shtetin Islam në zemrat tona.

Kur ke mundësi të shpallësh shtetin Islam në shtetin tënd të vogël, në shtëpinë të vogël?

Fatkeqësisht, shumica e atyre që thërrasin për një gjykim Islam në botë, nuk gjykojnë me Islam në shtëpitë e tyre, as në vetveten e tyre, as mbi djemtë e tyre, as mbi vajzat e tyre dhe as mbi gratë e tyre. Ai i cili nuk posedon gjë, ai as nuk mund të të japë gjë.

Mendoj se ta sqarova atë të cilën e kishe të paqartë dhe unë nuk mbështes intifadën pasi që ajo nuk është e bazuar në ajetin:

“Nëse ndihmoni Allahun (çështjen e Tij), ju ndihmon Ai juve.” Haxh, 22:40

Shpërndaje: