Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Nuk lejohet të edukuarit e fëmijëve përmes filmave të animuar

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Tauxhihat Muhimmeh li Shebabil-Ummeh, fq. 372
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Cili është gjykimi që fëmijët të edukohen përmes filmave të animuar, të cilët janë të dobishëm, që i motivojnë dhe ua mësojnë atyre karakteret dhe moralin e mirë?”

Përgjigje: “Allahu ka ndaluar që ato foto të ruhen. E si t’i edukojmë fëmijët me to? Si ti edukojmë fëmijët me diçka që është e ndaluar? Me foto të ndaluara e imazhe të animuara, të cilat flasin e u ngjasojnë njerëzve? Ky gjë është e ndaluar, prandaj edukimi i fëmijëve nuk lejohet me to.”

Shpërndaje: