Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Nuk lejohet vrasja e grave civile dhe atyre që kapen në luftë

Imam Ebul-Husejn Muhammed bin Ebi Ja’la el-Hanbeli (v. 526)

Burimi: Tabakat-ul-Hanabilah (2/176)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

340 -Ismah bin Isam. Ai kumtoi disa gjëra nga imami ynë duke përfshirë:

“E kam dëgjuar Ebu Abdil-lah bin Hanbelin duke thënë: “Gratë, në vendet të cilat na luftojnë nuk lejohet të vriten. Përjashtimi i vetëm është nëse ato luftojnë. Nëse ato luftojnë dhe marrin pjesë në beteja ato lejohet të luftohen. Nuk lejohet të vriten nëse kapen. Thjesht duhet bërë durim me to.”

Shpërndaje: