Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Nuk pati mundësi që të kompensojë agjërimin për shkak të ciklit mujor

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexhmu-ul-Fataua (19/378)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Ramazanin e kaluar një grua nuk i agjëroi disa ditë. Kur ajo dëshiroi t’i kompenson ato në muajin Sha’ban, i erdhi cikli i saj mujor që zgjati deri në Ramazan. Në atë kohë, asaj i kishte mbetur vetëm një ditë për të kompensuar. Çka duhet të bëjë tani?

Përgjigje: Ajo duhet të kompensojë atë ditë. Kur të përfundojë Ramazani i këtij viti, ajo e kompenson atë ditë nga Ramazani i vitit të kaluar.

Shpërndaje: