Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Nuk pengohen vajzat nga mësimi

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilah el-Ahadith es-Sahihah 1/347

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

”Prindërit nuk duhet të pengojnë vajzat nga të mësuarit leximin dhe shkrimin me kusht që ato të edukohen sipas islamit. Nuk ka dallim në mes të djemve dhe vajzave në këtë çështje. Parandalimi i vajzave nga kjo do të thotë që të drejtat e tyre të abuzohen dhe që ato të poshtërohen.”

Shpërndaje: