“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Numri minimal dhe maksimal i sunneteve ratibeh

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/liqu-%2020-08-1435.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A përmendet në Sunnet se ratibeh është katërmbëdhjetë rekate?”

Përgjigje: ”Ratibeh janë së paku dhjetë rekate: dy rekate para sabahut, dy para drekës dhe dy pas saj, dy pas akshamit dhe dy pas jacisë.

Ratibeh janë më së shumti katërmbëdhjetë rekate: dy rekate para sabahut, katër rekate para drekës dhe katër pas saj, dy pas akshamit dhe dy pas jacisë.

Pra ato janë më së shumti katërmbëdhjetë rekate dhe më së paku dhjetë rekate.”

Shpërndaje: