Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Numri tek për ngrënien e hurmeve për Fitër Bajram

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Mexhmu-ul-Fetaua (16/233-234)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Profeti ﷺ e kishte zakon te hante ca hurma para se të dilte për në Fitër Bajramin. A ka një numër të kufizuar për ngrënien e hurmave apo është forma e përgjithshme tek; -tre, pesë, shtatë, nëntë, njëmbëdhjetë hurme dhe kështu me radhë?

Përgjigje: Numri tek nuk ka limit. Qëllimi është kuantiteti. Megjithatë, numri minimal është tre, për shkak se tre është numri minimal i shumësit.

Shpërndaje: