Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Nxënësi i dijes në një vend ku ka teqe

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Vehab (17)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/at_tafsir-18-08-1433.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Si duhet të jetë qëndrimi i një studenti në qoftë se ka një teqe në vendin e tij?”

Përgjigje: ”Ai duhet të thërrasë në fenë e Allahut dhe tu’a sqarojë atyre se kjo është idhujtari dhe është e ndaluar. Ai duhet të qartësojë dhe të përsëris këshillat e tij. Shpresojmë se Allahu do të sjell dobi me to. Ai nuk duhet ti lë të qetë njerëzit, të mendojnë se kjo nuk sjell fryte dhe të hesht, nëse ai kamundësi të qartësojë, të këshillojë dhe të përhapë dijen.”

Shpërndaje: