Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Paralajmërimi ndaj el-Burdah – Feuzan

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/7aqoq-01.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi mbi atë që thotë ai qëllimisht lutet për mëshirë për el-Busejrin, autor i librit “el-Burdah” dhe se poezia e tij përbëhet edhe nga poezi të bukura dhe poezi para Islame?

Përgjigje: Mjafton që ka poezi pagane (para Islame). Ajo e shkatërron bukurinë. Asgjë e bukur nuk mbetet me idhujtarinë. Si mund të kërkosh mëshirë për të? Hesht në lidhje me të. As mos u lut për të, e as kundër tij. Braktise. Allahu nuk të ka detyruar ty me këtë. Megjithatë, ti duhet të paralajmërosh ndaj librit “el-Burdah” dhe të sqarosh se nga çfarë sherri dhe idhujtarie përbëhet libri. Paralajmërojë këta njerëz të mashtruar që janë të ngazëlluar në të.

Shpërndaje: