Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Paralajmërojë ata!

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 
Sherh Ighathat-il-Lahfan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Shejkh i nderuar, Allahu të dhëntë sukses! Në disa vende e kanë bërë zakon betimin në profetin ﷺ a duhet paralajmëruar ata vazhdimisht për këtë?

Përgjigje: Po! Sqaroja atyre se betimi në profetin ﷺ nuk lejohet, nuk lejohet betimi përveçse në Allahun.
Profeti ﷺ ka thënë:

“Ai që do të betohet, le të betohet në Allahun ose le të hesht.”

“Mos u betoni në baballarët tuaj.”

Shpërndaje: