Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Parapagesa e zekatul-fitrit organizatave Islamike botërore

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexhmu-ul-Fataua (18/268)

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e lejuar për organizatat Islamike-botërore që të marrin para për zekatul-fitrin në fillim të Ramazanit në mënyrë që dobia të jetë sa më e madhe?
 
Përgjigje: Unë nuk mendoj kështu. As nuk mendoj se zekatul-fitri duhet të paguhet jashtë vendit. Ai që jeton brenda vendit ka më shumë të drejtë për zekatul-fitr.
 
Profeti ﷺ i tha Muadh bin Xhebelit (radijAllahu anh), kur e dërgoi atë në Jemen:

”Mësoi ata që Allahu i ka obliguar që të japin zekatin. Ajo duhet të merret prej të pasurve të tyre dhe t’u jepet të varfërve të tyre.

Shpërndaje: