“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Parfumet dhe temjanet

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i (v. 1422)
El-Axhuibeh el-Uadi’ijjeh alal-Es’ileh en-Nisa’ijjeh, fq. 130
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmulismane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për përdorimin e parfumeve si temjani, si ud-it dhe parfumet moderne në shishe spërkatëse gjatë ditës në Ramazan?

Përgjigje: Parfumet dhe temjanet janë – nëse Allahu dëshiron – të padëmshme. Sidoqoftë, duhet gjithmonë si në Ramazan dhe jashtë tij të shmangni parfumet alkoolike, veçanërisht kolonjat të cilat janë gjetur me përmbajtje të alkoolit.

Shpërndaje: