Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Parfumet me alkool dhe falja me rroba të parfumosura

Imam Salih bin Feuzan el-Fauzan 

Burimi: El-Muntaka (1 / 22)
www.perlatmuslimane.com

“Është e ndaluar për të përdorur parfumet të cilat përmbajnë alkool. Nuk është e lejuar falja e namazit me rroba të parfumosura, përderisa ta heqësh parfumin nga ajo në të njëjtën mënyrë si vepron me papastërtitë e tjera. Pos kësaj, është e detyrueshme për të larë pjesën e trupit që është parfumosur, sepse ajo është e ndyrë.”

Shpërndaje: