Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Parfumimi gjatë agjërimit

Imam Muhamed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
Mexhmu-ul-Fataua (19/223)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për përdorimin e parfumeve gjatë ditës në Ramazan?

Përgjigje: Është e padëmshme që ato edhe të përdoren ato dhe të thithet aroma. Megjithatë, temjanet nuk lejohen të thithet sepse ato përbëhen prej grimcave, domethënë tymi që shkon poshtë në stomak.

Shpërndaje: