“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Pas namazit të jacisë iu kujtua se nuk e ka falur namazin e akshamit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Ighathat-il-Lahfan (42) 

http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighastah%20%20-%2011%20-%201%20-%201437.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Pasi një person kishte falur namazin e jacisë atij iu kujtua se ai nuk e kishte falur namazin e akshamit. Çfarë duhet të bëjë ai?”

Përgjigje: ”Ai duhet ta falë namazit e akshamit. Ne rast harrese bie detyra e të falurit namazet sipas renditjes. Ai që e falë një namaz dhe pastaj i kujtohet se ai harroi namazin e më hershëm ai duhet ta falë vetëm namazin e humbur. Kjo është e mjaftueshme.”

Shpërndaje: