Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Pasi ka parë ushqimin thotë: Ah sikur të mos isha agjërueshëm!

Shejkh Abdul-Kerim bin Abdil-lah el-Khudejr 

Burimi: http://www.khudheir.com/text/4919

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Kur agjëruesi sheh ushqimin, ai do kishte dashur të mos jetë agjërueshëm në mënyrë që ta hajë këtë ushqim, mirëpo agjërimi e pengon nga të ngrënit. Cili është gjykimi mbi këtë çështje?

Përgjigje: Nuk ka asnjë dyshim që njeriu mund të përmallohet me raste të tilla dhe në veçanti ata që kanë oreks të shtuar. Mirëpo, kjo nuk ndikon në agjërim përderisa ai nuk dyshon se a të hajë apo jo.

Shpërndaje: