Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Pastrimi i dyshekut dhe qilimit mbi të cilin ka urinë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligerata: Sherh Umdat-il-Fikh (9)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/umdt–14340506.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Nëse dikush urinon mbi dyshek apo qilim, a duhet të hedhet ujë mbi të, sikurse është transmetuar  tregimi për beduinin që ka urinuar në xhami?

Përgjigje: Jo, sepse është e mundur që ato të largohen dhe të pastrohen. Ndërsa sa i përket ngjarjes së beduint, ai urinoi në tokë. E njëjta gjë vlen me gjërat që janë të ngjitura në tokë dhe nuk mund të largohen; ato gjithashtu marrin gjykimin e tokës, pra mjaftohet të hedhet ujë mbi to. Ndërsa nëse ka mundësi që ato të largohen, patjetër është që të pastrohen, sikurse gjërat tjera.

Shpërndaje: