Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Pastrimi i rrobave me fshesë me avull

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh ´Umdat-il-Fiqh (2)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/omdh–14340204.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cili është gjykimi mbi rrobat e papastra të cilat janë pastruar me një fshesë me avull?

Përgjigje: ”Avulli është ujë. Në qoftë se ajo përbëhet nga ujë i pastërt dhe largon gjurmët e papastërtive kështu që rrobat të jenë të pastra. Avulli duhet pra të përbëhet nga uji i pastërt.”

Shpërndaje: