“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Pastrimi para hyrjes në ihram

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i (v. 1422)

Burimi: http://olamayemen.com/Dars-15502

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për tu pastruar para se të veshi ihramin? A është kjo sunnet apo obligim?

Përgjigje: Kjo është sunnet. Bezari transmetoi në ”el-Musned” se Abdullah bin Umeri (radijAllahu anhuma) ka thënë:

”Është sunnet që të pastrohesh para veshjes së ihramit.

Prandaj kjo është sunnet dhe jo obligim.

Shpërndaje: