“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Pastrohet dhe bëhet seksualisht e pjekur pas mesnate

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Sherh Sahih el-Bukhari (2/442)

 www.perlatmuslimane.com

Pasi që namazi i jacisë përfundon në mesnatë, shtrohet pyetja se a është e detyruar ta falë namazin e jacisë gruaja të cilës i përfundon cikli mujor pas mesnate?

Sipas mendimit më peshues, është se ajo nuk është e detyruar që ta bëjë këtë. Sepse ajo u pastrua pasi koha kishte skaduar.

E njëjta gjë vlen edhe për personin i cili bëhet seksualisht i pjekur pas mesnate; ai nuk është i detyruar që ta falë namazin e jacisë.

Shpërndaje:

Dela på facebook
Dela på whatsapp
Dela på telegram