Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Pasuria e humbur e kufarëve duhet respektuar

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Umdat-il-Fikh (31)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Gjeta para dhe mësova se ato i përkasin një kafiri. A duhet t’ia jap atij apo t’i mbaj për vete?

Përgjigje: Paratë e kafirit respektohen. Përderisa ai nuk është në luftë (kundër muslimanëve), paratë e tij respektohen. Me fjalë të tjera paratë e tij duhet të ruhen dhe t’i kthehen atij në mënyrë të besueshme. Kjo gjithashtu dëshmon veçantinë e Islamit.

Shpërndaje: