Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Pema e mallkuar

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (64)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighatsah%2019-03-1438H.mp3%2001.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është pema e mallkuar e përmendur në Kuran e njëjta pemë nga e cila hëngri Ademi (alejhis-selam)?

Përgjigje: Jo, jo. Pema e mallkuar e përmendur në Kuran është pema Zekum:

إِنَّهَا شَجَرَةٌ تَخْرُجُ فِي أَصْلِ الْجَحِيمِ طَلْعُهَا كَأَنَّهُ رُؤُوسُ الشَّيَاطِينِ

Ajo është një pemë që mbin në fund të xhehenemit. Frutat e saj janë sikurse koka shejtanësh.” 37:64-65

Pra, pema e mallkuar është Zekumi. Shiitët thonë se pema e mallkuar e përmendur në Kuran janë Benu Umejje. Çfarë kanë bërë Benu Umejje? Allahu solli dobi përmes Benu Umejjes. Ata vepruan gjëra të mira. Por, Shiitët i urrejnë ata dhe thonë se ata janë pema e mallkuar. Unë ju pyes në emër të Allahut; Kush janë më të mirë, Benu Umejje apo Shiitët?

Shpërndaje: