Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Për çdo musliman, për çdo ditë dhe për çdo natë në Ramazan ka një lutje që i pranohet

Imam Muhammed Nasir-ud-Din el-Albani (v. 1420)

Burimi: Sahih Tergiib ue Terhiib (1/586 )

www.perlatmuslimane.com

Hadithi nr 1002

Transmetohet nga Ebu Seid el Khudri radijAllahu anhu se i dërguari i Allahut ﷺ ka thënë:

إن لله تبارك وتعالى عتقاء في كل يوم وليلة – يعني في رمضان – وإن لكل مسلم في كل يوم وليلة دعوة مستجابة

“Me të vërtetë Allahu tebareke ue te ala liron robërit e Tij (nga zjarri) çdo ditë dhe çdo natë të Ramazanit dhe me të vërtetë që për çdo musliman, për çdo ditë dhe për çdo natë (në Ramazan), ka një lutje që i pranohet.” 1 Transmetuar nga Bezari.


1-Sahih ligajrihi ( i saktë nëpërmjet rrugëve të tjera).

 

Shpërndaje: