Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Përdorimi i furçës së dhëmbëve në vend të siuakut?  

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi:  Sherh Umdat-il-Fikh (5)

http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/umdt–01041434.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është sunnet që të pastrohen dhëmbët me furçë dhëmbësh në vend të siuakut?

Përgjigje: Qëllimi është për të larguar erën e keqe. Pa marrë parasysh se si e largon atë qëllimi është arritur; me furçë dhëmbësh, pastë dhëmbësh, pëlhurë ose siuak. Megjithatë, është mirë për ti pastruar dhëmbët me Salvadora persica1.

_______________________________________

1 Shih https://en.wikipedia.org/wiki/Salvadora_persica

Shpërndaje: