Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Përdorimi i hajmalisë kundër dhimbjes së kokës

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (36)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%20majd%20-%2030%20-%2012%20-%201436.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një person që vuajnë nga dhimbje koke të vazhdueshme. Ai shkoi tek një rukjexhi i cili i dha atij një leckë të qepur dhe i tha atij që ta mbanë nën kokën e tij, kur ai fle. Kur ai e pyeti atë se çfarë ajo përmban, ai tha ajete Kuranore dhe lutje profetike. A është i ligjësuar përdorimi i saj?

Përgjigje: Jo. Kjo është hajmali. Para se ai të bie në shtrat, le ta lexoj Kuranin dhe suret “el-Ikhlas”, “el-Felek” dhe “en-Nas” dhe ajetin “Kursi”. Kjo është që i sjell dobi atij. Vendosja e hajmalisë tek koka as nuk është e lejuar e as e dobishme.

Shpërndaje: