“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Përdorimi i misvakut gjatë hutbes së xhumasë

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Hadith-ul-Masa, fq. 181

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cili është vendimi mbi përdorimin e misvakut gjatë kohës kur imami predikon në hutben e xhumasë?”

Përgjigje: ”Kjo nuk është përshkruar. Ai duhet të heshtë dhe të jetë i qetë gjatë predikimit. Ai nuk duhet të përdor misvak apo të prek diçka. Ky është Sunneti Profetik.”

Shpërndaje: