Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Përdorimi i pastës së dhëmbëve dhe gurgullimi i ujit gjatë agjërimit?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: El-Muntaka min Fatua esh-Shejkh Salih ibn Feuzan Vol.3. Nr 158

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A lejohet që agjëruesi të përdorë pastë dhëmbësh gjatë ditës?

Përgjigje: Është e lejuar për agjëruesin që të përdor pastë dhëmbësh por duhet të jetë i kujdesshëm që asgjë nga ajo të mos rrjedh në fyt. Është më mirë që ai të pastrojë gojën e tij me një misuak dhe gjëra të tjera që nuk arrijnë në fyt, ashtu sikurse nuk duhet të ekzagjerojnë me gurgullimat e ujit në gojë gjatë abdesit.

Shpërndaje: