Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Përdorimi i pilulave ose vaksinës për ndalimin e menstruacioneve

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: http://binbaz.org.sa/mat/454
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Çfarë është vendimi për marrjen e hapave të cilat ndalojnë menstruacionet dhe gjakderdhjet pas lindjes?

Përgjigje: Nëse gruaja merr pilula ose vaksinë që ndalon gjakderdhjen dhe nuk ka gjakderdhje, ajo duhet të pastrohet dhe bën atë çfarë bëjnë gratë e pastra. Namazi dhe agjërimi i saj janë të sakta.

Shpërndaje: