Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Parandalimi i ciklit menstrual gjatë Ramazanit – Komisioni për Fetva

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva

Burimi: Fetvaja nr: (10/341)

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë përdori pilula të cilat pengojnë që të më vinë menstruacionet gjatë Ramazanit. A duhet ti agjërojë këto ditë në të cilat kam marrë pilulat edhe pse unë kam agjëruar dhe jam falur së bashku me të gjithë të tjerët? Unë përdori këto pilula dhe nuk me vinë menstruacionet.

Përgjigje: Është e lejuar për një grua që të përdorë gjëra që shtyjnë periudhën e saj për gjëra të tilla si haxhi, umre dhe të agjërojë në Ramazan, nëse kjo nuk i bën dëm asaj. Ti nuk duhet ti përsëritësh ato ditë në të cilat nuk të ka dalur gjak për shkak të këtyre pilulave nëse ke agjëruar së bashku me të gjithë të tjerët.

Shpërndaje: