Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Përdorimi i pilulave për shkak të problemeve mes bashkëshortëve

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh ed-Durr en-Nadhid (13)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/al_durr_29_03_1433.mp3

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A i lejohet gruas të marrë pilula për pengimin e shtatzënisë nëse ka probleme në mes të bashkëshortëve?

Përgjigje: Ajo duhet të pengoj shtatzëninë vetëm për shkak të sëmundjes dhe pas përshkrimit të mjekëve se ajo nuk është në gjendje që të jetë shtatzënë ose se ajo do të shkaktojë vdekjen e saj ose sëmundje. Në këtë rast, i lejohet asaj ta shtyjë shtatzëninë dhe jo që ta parandalojë atë plotësisht. Ajo vetëm duhet të marrë atë që i nevojitet për ta shtyrë shtatzëninë deri sa ajo të jetë e gatshme për një të re. Pra nuk është e lejuar për të parandaluar shtatzëninë plotësisht.

Shpërndaje: