Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Përdorimi i pilulave për ta vonuar shtatzëninë nga nevoja

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Burri im dëshiron që unë të marrë pilula sepse ai beson se fëmijët do të jenë pengesë për ne që të shpërngulemi nga Franca në drejtim të një vendi islam. Unë e këshillojë atë që të mbështetet në Allahun, por ai thotë se djalli e tundon që ai të qëndrojë në Francë për disa kohë për të fituar para, përpara se të shpërngulemi. Çfarë mendoni ju?

Përgjigje: Kjo nuk do të thotë se ai kurrë nuk ka ndërmend të ketë fëmijë. Në këtë rast nuk është e lejuar. Por nëse bëhet fjalë për ta vonuar shtatzëninë nga nevoja për një gjë të tillë, atëherë nuk ka asgjë të keqe në këtë.

Shpërndaje: