“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Përdorimi i siuakut mes dy predikimeve të xhumasë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi:  Sherh Umdat-il-Fikh (5)

http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/umdt–01041434.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është sunnet që të pastrohen dhëmbët me siuak mes dy predikimeve së xhumasë? Unë po shoh shumë imamë duke e bërë këtë.

Përgjigje: Kjo është e padëmshme. Ajo që është e ndaluar janë lëvizjet dhe veprimet gjatë predikimit. Nuk ka asnjë problem nëse kjo ndodh pas predikimit, ose në mes të dy predikimeve. Për shembull nuk është problem për ti thënë atij që e ke afër që të merrë një gjë apo t’ia japësh atij një gjë në mes të dy predikime.

Shpërndaje: