Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Përfitimi duke marr ndihma sociale dhe njëkohësisht është i punësuar

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i (v. 1422)

Burimi: Tuhfetul-Muxhib, fq. 75

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com
 
Pyetje: Cili është gjykimi për atë, i cili merr gruan e tij dhe fëmijët në SHBA, i cili merr ndihma sociale që janë vetëm për ata të cilët nuk mund të gjejnë punë, ndërsa ai punon fshehurazi?
 
Përgjigje: Nëse ai iu thotë atyre se nuk është duke punuar ndërsa ai punon në fshehtësi, ai ka gënjyer dhe gënjeshtra nuk lejohet.

Shpërndaje: