Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Përgatitin ushqim të veçantë për ditën e Ashures

Imam Salih bin Feuzan El-Feuzan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Në vendin tonë, në Senegal, kur të vijë dita e Ashures, ata përgatitin një llojë ushqimi të veçantë për këtë ditë.

Përgjigje: Jo, dita e Ashures nuk është ditë ngrënie, ajo është ditë agjërimi, dita për të ngrënë dhe për të pirë është dita e Bajramit. Dita e Kurban Bajramit dhe e Fitër Bajramit janë ditë të ngrënies dhe pirjes, pra ditët e teshrikut. Dita e Ashures është ditë agjërimi, ajo nuk është ditë e ngrënies dhe pirjes, në të agjërohet për të falënderuar Allahun -azze ue xhel- për shkak se e ndihmoi Musain dhe popullin e tij kundër kufarëve.

Shpërndaje: