Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Përgëzimi i Vitit të ri mysliman? – Feuzan

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.ws/AlFawzan/FatawaSearch/tabid/70/Default.aspx?PageID=10022

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Ka shumë njerëz të cilët urojnë njëri-tjetrin për Vitin e ri mysliman. A është kjo prej islamit apo jo?”

Përgjigje: ”Kjo është një risi. Kjo është një risi! Kjo na kujton urimet e krishterëve në lidhje me Vitin e Ri të tyre. Kjo nuk është praktikuar nga Selefët. Viti i ri është një term të cilin e aplikuan për shkak të datës. Kjo nuk u aplikua për të qenë një festë apo për të qen diçka për të cilën duhet uruar. Pra kjo vepër nuk ka bazë në fe.”

Shpërndaje: