Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Përgëzimi i Vitit të ri mysliman? – Bin Baz

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: http://www.binbaz.org.sa/mat/10042

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Është afruar koha për Vitin e ri mysliman dhe disa njerëz shkëmbejnë urime me njëri-tjetrin me shprehjet: “Gëzuar, për shumë mote.” Çfarë thotë Sheriati Islam në lidhje me këtë?”

Përgjigje: ”Ne nuk dimë që kjo vepër të ketë ndonjë bazë tek veprat e Sahabëve. Gjithashtu, nuk dimë që në Sunnet apo në Kur’an të ketë diçka që e aprovon këtë gjë. Por në qoftë se dikush të uron ty me këtë rast, s’ka asnjë të keqe nëse ju ja ktheni përgjigjen dhe i thua ”Gjithashtu edhe juve” apo me përgjigje të tjera të ngjashme. Megjithatë, unë nuk di që të ketë ndonjë bazë për të uruar vitin e ri myslimanë.”

Shpërndaje: